Recept

Hovězí kudlásková polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51388
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 l Hovězí vývar základní
Bramborové kudlásky
500 g Brambory
2 stroužek Česnek
0,5 polévková lžíce Majoránka
0,5 dl Mléko plnotučné
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na dochucení
1 polévková lžíce Kerblík
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 781kJ
6% Sacharidy 22 g
8% Tuky 6 g
54% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Hovězí kudlásková polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci si pomalu přivedeme k varu čistý hovězí vývar bez masa. Připravíme si těstíčko na bramborové kudlásky: oloupeme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme do mísy a vodu z nich slijeme. Přidáme k nim mléko, vejce, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek a hladkou mouku (asi 5–6 lžic). Těsto dobře promícháme, musí být husté. V případě potřeby přidáme mouku.

2

Lžičkou z těsta vykrajujeme kudlásky – noky, které vkládáme do vývaru. Promícháme, vaříme je asi 2–3 minuty. Přidáme omytý, drobně pokrájený kerblík, dochutíme solí, máslem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept