Pěna z lososa s kaviárem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z lososa s kaviárem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51390 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Kaviár |
50 g | Kopr čerstvý |
250 g | Losos uzený |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 117,9mg |
Draslík | 452,8mg |
Vláknina | 577,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kaviár, Kopr čerstvý, Losos uzený, Olej rostlinný, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Pěna z lososa s kaviárem postup přípravy receptu:
1 | Na kousky o velikosti sousta si rozkrájíme lososa. Vhodíme kousky lososa do mixéru a přilijeme k němu zakysanou smetanu. Mixujeme, dokud nevznikne hladká pěna. Pěnu opepříme a osolíme. |
2 | Čtyři formičky si zlehka vymažeme olejem. Vyplníme je lososovou pěnou přibližně do poloviny. Uprostřed v pěně vytvoříme menší důlek, který vyplníme kaviárem. Vyplníme zbývající pěnou a povrch zahladíme. Formičky přikryjeme a necháme v chladničce vychladnout. Pak v hrnci na plotně zahřejeme vodu a vložíme do ní formičky, aby byly asi z poloviny ponořené. Zahřejeme je a pak vyklopíme pěnu z formičky na talíře. Zdobíme koprem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme s bílou bagetou.