Recept

Štičí terina s holandskou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 51392

Ingredience

Na terinu
30 g Kaviár
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř cayenský
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
250 g Štika obecná
Na holandskou omáčku
2 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Kopr čerstvý
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
3 polévková lžíce Víno bílé
3 polévková lžíce Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 046kJ
1% Sacharidy 4 g
62% Tuky 47 g
14% Sodík 286 mg
25% Bílkoviny 14 g

Štičí terina s holandskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso ze štiky si dobře vychladíme v chladničce. Potom ho rozkrájíme na kousky o velikosti sousta a vložíme do mixéru. Rozmixujeme a pak ještě prolisujeme přes síto. Hmotou naplníme misku, kterou obložíme kostkami ledu, aby směs dobře vychladla.

2

Smetanu ušleháme na šlehačku a z bílku vyšleháme tuhý sníh. Do štičí směsi postupně po troškách přidáváme tuhý sníh a šlehačku. Hmotu pak osolíme, opepříme a přimícháme do ní kaviár.

3

Formičky na terinu lehce vymažeme olejem a plníme připravenou štičí směsí asi 2 centimetry pod okraj. Do většího kastrolu vlijeme vodu. Počkáme dokud nepřijde k varu a vložíme do ní formičky zakryté alobalem. Měly by být ponořené asi do poloviny. Vaříme ve vodní lázni 15 minut, potom vyndáme a necháme vychladnout.

4

Připravíme si holandskou omáčku. Přepustíme máslo a usazeniny ponecháme dole, přidáme k přepuštěnému máslu rybí vývar, bílé víno a ocet. Směs povaříme, dokud se jí dvě třetiny neodpaří.

5

Pak nádobu s tekutinou vložíme do vodní lázně a přidáme žloutky. Vyšleháme v krém, do kterého vsypeme nadrobno nasekaný kopr (malou část ponecháme stranou v celku). Osolíme, opepříme a přikápneme citronovou šťávu, promícháme. Vzniklou holandskou omáčkou přelijeme dobře vychladlou terinu. Nakonec ještě ozdobíme koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept