Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51393
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Na těsto
300 g Máslo čerstvé
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
125 ml Voda pitná
Na fáš
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Játra kachní
4 kg Kachna mražená
2 cl Likér pomerančový
4 cl Martell cognac
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
8 ks Pepř černý celý
2 špetka Pepř černý mletý
60 g Pistácie
1 ks Pomeranče
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
30 g Rozinky tmavé
250 g Sádlo syrové
1 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
250 g Vepřový bok
250 ml Víno červené
4 cl Víno portské
1 l Voda pitná
4 ks Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,028 kcal
Kilojoule 4 300kJ
6% Sacharidy 23 g
118% Tuky 89 g
4% Sodík 74 mg
55% Bílkoviny 31 g

Paštika z kachny postup přípravy receptu:

1

Kachnu vykostíme, odstraníme kůži. Prsa oddělíme od kosti. Kachní maso pokrájíme na drobné kousky.

2

Z hladké mouky, másla, vody a špetky soli připravíme v misce těsto, které odložíme stranou do chladna.

3

Vepřový bůček nakrájíme na malé kousky, taktéž na kousky velikosti sousta pokrájíme kachní játra. Maso z kachny a vepřový bůček vložíme do misky. Kachní játra dáme do zvláštní misky. Z portského vína, pomerančové šťávy, pepře a lžičky tymiánu připravíme marinádu. Tou přelijeme masovou směs z kachny a bůčku i játra.

4

Do pomerančového likéru vložíme rozinky.

5

Odkrojky z kachního masa nasekáme nadrobno, vhodíme na olej do kastrolu a zprudka opečeme. Přidáme bobkový list, celý pepř. Cibuli nasekáme nadrobno a přihodíme ji také. Vlijeme na maso vodu, koňak a červené víno. Lehce posolíme, zakryjeme pokličkou a přikryté 30 minut vaříme.

6

Marinované maso vložíme do mixéru, přidáme k němu větší část syrového sádla, nadrobno nasekanou kůru z jednoho pomeranče, pepř a vejce. Rozmixujeme. Pak přidáme ještě v likéru namočené rozinky a pistácie. Naložená játra zprudka opečeme na pánvi na 10 g másla.

7

Formu na chlebíček vyložíme plátem připraveného odleželého těsta. Polovinu fáše vložíme do formy vyložené těstem. Opečená játra rozkrájíme, obalíme ve zbytku sádla a položíme na fáš do formy. Zakryjeme zbytkem fáše. Pak navrch položíme plát těsta a potřeme ušlehaným žloutkem. Předehřejeme si troubu na 220 °C. Do trouby vložíme formu naplněnou paštikou a pečeme 15 minut. Potom ztlumíme troubu na 180 °C a pečeme ještě 40 minut.

8

Přes síto přecedíme vývar vzniklý při vaření kachních odkrojků a přivedeme k varu. Odpaříme na 250 ml. Přidáme do něj plátky želatiny a necháme rozpustit. Do plátu těsta zakrývajícího paštiku vlijeme želatinu a necháme ztuhnout. Potom paštiku krájíme na plátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept