Recept

Terina z jater po dánsku

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51395
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
700 g Játra vepřová
30 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
650 g Sádlo syrové
3 ks Sardelové řezy
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
125 ml Vývar telecí
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 809kJ
1% Sacharidy 5 g
85% Tuky 64 g
25% Sodík 509 mg
32% Bílkoviny 18 g

Terina z jater po dánsku postup přípravy receptu:

1

Na pánvi si rozpustíme máslo a osmahneme na něm mouku. Dáme ovšem pozor, aby nezhnědla. Pak k ní přilijeme smetanu a telecí vývar. Mícháme dohladka, aby nevznikly hrudky, a provaříme. Pak hotovou omáčku sundáme z plotny.

2

350 g syrového sádla a vepřová játra pokrájíme na kostičky. Vložíme do mixéru a přidáme ještě sardelové řezy a oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Všechno promixujeme, případně, nemáme-li mixér, dvakrát umeleme na masovém strojku. Nakonec vzniklou fáš propasírujeme přes síto.

3

Do velkého kastrolu vlijeme vodu tak, aby měla hladinu asi 4,5 centimetru nade dnem. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Kastrol vložíme do trouby.

4

Do připravené omáčky vmícháme jedno vejce a postupně po částech přidáváme také játrovou fáš. Opepříme, osolíme a přidáme mletý zázvor.

5

Formu vyložíme syrovým sádlem nakrájeným na plátky a dokonale vyplníme připravenou fáší. Povrch také poklademe plátky syrového sádla. Přikryjeme a vložíme do vodní lázně v kastrolu v troubě. Necháme hodinu ve vodní lázni. Pak troubu vypneme a ještě 15 minut v ní terinu necháme dojít.

6

Pak ji ponecháme vychladit, nejlépe až do druhého dne. Krájíme na plátky.

Poznámka

Servírujeme nejlépe s bílou bagetou a brusinkovým kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept