Recept

Maso telecí podávané s tuňákovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51396
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Citrony
3 polévková lžíce Kapary
1 ks Mrkev kořen
200 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Rozmarýn čerstvý
4 ks Sardelové řezy
2 špetka Sůl
1200 g Telecí ořech
300 g Tuňák v oleji
3 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Víno bílé
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 789kJ
2% Sacharidy 6 g
34% Tuky 26 g
34% Sodík 678 mg
62% Bílkoviny 35 g

Maso telecí podávané s tuňákovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Omyjeme a oškrábeme mrkev. Opláchneme řapíkatý celer. Cibuli, mrkev i celer pokrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce a zalijeme bílým vínem a vodou, kterou jemně osolíme. Vaříme.

2

Telecí maso společně s bobkovými listy a rozmarýnem zabalíme do utěrky a převážeme důkladně nití.

3

Maso vložíme do vývaru z mrkve, celeru a cibule a na mírném plameni a vaříme 90 minut. Pak maso necháme ještě v hrnci vychladnout.

4

Přichystáme si domácí majonézu, kterou si ušleháme ze 3 žloutků a 150 ml olivového oleje. Mírně ji osolíme a přikyselíme šťávou z jednoho citronu.

5

Do mixéru vložíme tuňákové maso, ze kterého jsme nechali okapat olej, přidáme větší část kaparů a řezy ze sardelek. Mixujeme postupně přidáme zbylých 50 ml olivového oleje.

6

Rozmixovanou hmotu z tuňáka lisujeme přes sítko a a pak přimícháme k majonéze.

7

Uvařené telecí maso vyjmeme z vývaru, vyndáme z utěrky a pokrájíme ho na tenké plátky. Naskládáme je do misky a přelijeme vzniklou tuňákovou omáčkou a dozdobíme zbytkem kaparů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Maso telecí podávané s tuňákovou omáčkou
Skvělé blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept