Ztracená vejce vařená v octové vodě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 9 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ztracená vejce vařená v octové vodě
Celkový čas: | 9 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51397 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 454,7mg |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ztracená vejce vařená v octové vodě postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen. |
2 | Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně. |
3 | Pak vejce vyndáme z vody a použijeme podle potřeby pro další kuchyňské předpisy. |
Ztracená vejce vařená v octové vodě jsou velice jednoduchým receptem na tento typ vařených vajec. Nebojte se ho vyzkoušet. Vejce můžete pak použít jako surovinu pro další recepty.