Recept

Francouzský slaný koláč s pórkem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 51398

Ingredience

300 g Listové těsto
2 polévková lžíce Voda pitná
Obloha
4 cl Dolin - Vermouth
50 g Kopr čerstvý
150 g Losos uzený
2 špetka Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř bílý
2 ks Pórek
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 144kJ
10% Sacharidy 37 g
44% Tuky 33 g
8% Sodík 169 mg
29% Bílkoviny 16 g

Francouzský slaný koláč s pórkem postup přípravy receptu:

1

Listové těsto si rozložíme a necháme jej rozmrazit.

2

Pórky opláchneme a odkrojíme z nich kořeny a část zelených listů. Bílý střed pórku pokrájíme na kolečka, opláchneme ve vodě a necháme okapat. Připravíme si větší pánev a do ní vložíme máslo. Necháme ho rozehřát a nasypeme na něj pórková kolečka. Podusíme je a pak osolíme, opepříme a přidáme ještě muškátový oříšek. Zalijeme vermutem a zvýšíme plamen. Vaříme, dokud se neodpaří všechna tekutina. Pak pánev odstavíme ze sporáku a počkáme, dokud nevychladne.

3

Připravíme si troubu a předehřejeme ji na 200 °C.

4

Na drobné kousky si nakrájíme uzeného lososa. Nadrobno si nasekáme kopr.

5

Pláty listového těsta potřeme vodou a seskládáme dohromady tak, aby vytvořily souvislý kulatý plát o průměru 30 centimetrů. Formu opláchneme, vymažeme olejem a vyložíme její dno a boky těstem. Půlku pórkových koleček rozložíme na těsto a na ně navrstvíme kousky lososa. Zasypeme nadrobno nasekaným koprem a přikryjeme zbylými kousky pórku. Vejce rozšleháme se smetanou. Osolíme je, opepříme a posypeme muškátovým oříškem. Rozšlehanou smetanou zalijeme koláč.

6

Vložíme ho do trouby a pečeme 40 minut. Než budeme koláč podávat, necháme ho ještě 15 minut odležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept