Recept

Bliny podávané s kaviárem

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51399
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Na těsto
10 g Droždí
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pohanková
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Na pečení
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
Na obložení
80 g Kaviár
125 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,020 kcal
Kilojoule 4 267kJ
6% Sacharidy 22 g
134% Tuky 101 g
13% Sodík 267 mg
18% Bílkoviny 10 g

Bliny podávané s kaviárem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si misku, ve které promícháme pohankovou mouku s hladkou moukou a špetkou soli.

2

Ve vlažném mléce rozetřeme droždí a směs přilijeme k mouce. Přilijeme smetanu, rozpuštěné máslo a žloutky. Ušleháme si hladké těsto, které pak necháme několik hodin odpočinout. Nejlepší je nechat ho odpočinout do druhého dne.

3

Než budeme lívance zvané bliny na pánvi smažit, ušleháme z bílků tuhý sníh a přimícháme ho do těsta. Pak na pánvi necháme rozpustit máslo, přilijeme olej. Nabíráme lžící těsto a smažíme lívance dozlatova z obou stran. Na každý hotový lívanec pak dáme lžičku zakysané smetany a navrch kaviár.

Poznámka

Usmažené bliny je možné zamrazit a později nechat rozpéct.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept