Bliny podávané s kaviárem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bliny podávané s kaviárem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51399 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
10 g | Droždí |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pohanková |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na pečení | |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Na obložení | |
80 g | Kaviár |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 350,5mg |
Draslík | 109,4mg |
Vláknina | 468,8mg |
Vitamín A | 350,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 117,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Olej rostlinný, Kaviár, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pohanková, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bliny podávané s kaviárem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si misku, ve které promícháme pohankovou mouku s hladkou moukou a špetkou soli. |
2 | Ve vlažném mléce rozetřeme droždí a směs přilijeme k mouce. Přilijeme smetanu, rozpuštěné máslo a žloutky. Ušleháme si hladké těsto, které pak necháme několik hodin odpočinout. Nejlepší je nechat ho odpočinout do druhého dne. |
3 | Než budeme lívance zvané bliny na pánvi smažit, ušleháme z bílků tuhý sníh a přimícháme ho do těsta. Pak na pánvi necháme rozpustit máslo, přilijeme olej. Nabíráme lžící těsto a smažíme lívance dozlatova z obou stran. Na každý hotový lívanec pak dáme lžičku zakysané smetany a navrch kaviár. |
Poznámka
Usmažené bliny je možné zamrazit a později nechat rozpéct.