Jednoduchý recept

Mořský jazyk na bramborách s rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51402
Kategorie: Maso

Ingredience

120 g Ančovička - filety
600 g Brambory
60 ml Citronová šťáva
1000 g Mořský jazyk
80 g Olej olivový
30 g Olej olivový extra panenský
50 g Olej slunečnicový
60 g Olivy černé
4 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
20 g Roketa
20 g Rozmarýn čerstvý
20 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 912kJ
7% Sacharidy 25 g
54% Tuky 41 g
117% Sodík 2 g
103% Bílkoviny 58 g

Mořský jazyk na bramborách s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vykuchané ryby potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, promícháme se slunečnicovým olejem, plátky oliv bez pecek, posekaným rozmarýnem, vyskládáme na plech, posypeme solí, zakryjeme alobalem a vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby. Alobal sundáme a brambory ještě 10 minut dopečeme odkryté.

2

Zralá rajčata nakrájíme na drobné kostičky, filety z ančoviček na nudličky, promícháme, ochucené ryby položíme na brambory, zasypeme ančovičkami s rajčaty, vrátíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.

3

Ryby posypeme posekanou roketou, zakapeme citronovou šťávou, panenským olejem a podáváme přímo na plechu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept