Ztracená vejce po florentsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ztracená vejce po florentsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51403 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
400 g | Špenát listový čerstvý |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 251,3mg |
Draslík | 783,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Muškátový oříšek, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ztracená vejce po florentsku postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen. |
2 | Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně. |
3 | Pak vejce vyndáme z vody a použijeme podle potřeby pro další kuchyňské předpisy. |
4 | Špenát očistíme a opláchneme. Do hrnce vlijeme jeden litr vody a osolíme. Počkáme, až začne vřít, vhodíme do ní špenát a povaříme ho 2 minuty. Pak ho vyndáme a necháme okapat. |
5 | Na pánvi si na 20 g másla orestujeme nadrobno nasekanou cibulku a česnek. Pak ještě přimícháme uvařený špenát a osolíme a opepříme. Posypeme muškátovým oříškem. |
6 | Talíře si předehřejeme v troubě a na každý z nich dáme do věnce špenát. Dovnitř věnce vložíme ztracené vejce. Podáváme. |