Recept

Ztracená vejce po florentsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51403
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
400 g Špenát listový čerstvý
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 737kJ
3% Sacharidy 12 g
14% Tuky 10 g
15% Sodík 302 mg
20% Bílkoviny 11 g

Ztracená vejce po florentsku postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.

2

Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.

3

Pak vejce vyndáme z vody a použijeme podle potřeby pro další kuchyňské předpisy.

4

Špenát očistíme a opláchneme. Do hrnce vlijeme jeden litr vody a osolíme. Počkáme, až začne vřít, vhodíme do ní špenát a povaříme ho 2 minuty. Pak ho vyndáme a necháme okapat.

5

Na pánvi si na 20 g másla orestujeme nadrobno nasekanou cibulku a česnek. Pak ještě přimícháme uvařený špenát a osolíme a opepříme. Posypeme muškátovým oříškem.

6

Talíře si předehřejeme v troubě a na každý z nich dáme do věnce špenát. Dovnitř věnce vložíme ztracené vejce. Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept