Jednoduchý recept

Mořský jazyk s pancettou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51404

Ingredience

600 g Brambory
60 ml Citronová šťáva
1000 g Mořský jazyk
80 g Olej olivový
30 g Olej olivový extra panenský
50 g Olej slunečnicový
60 g Olivy černé
120 g Pancetta
4 g Pepř černý mletý
20 g Rozmarýn čerstvý
20 g Rukola
20 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 330kJ
7% Sacharidy 25 g
71% Tuky 53 g
131% Sodík 3 g
100% Bílkoviny 56 g

Mořský jazyk s pancettou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vykuchané ryby potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, promícháme se slunečnicovým olejem, plátky oliv bez pecek, vyskládáme na plech, posypeme solí, zakryjeme alobalem a vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby. Alobal sundáme a brambory ještě 10 minut dopečeme odkryté.

2

Pancettu nakrájíme na nudličky, rozmarýn posekáme, promícháme spolu, ochucenou rybu položíme na brambory, zasypeme pancettou s rozmarýnem, vrátíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.

3

Ryby posypeme posekanou rukolou, zakapeme citronovou šťávou, panenským olejem a podáváme přímo na plechu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept