Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51405
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 g Estragon
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Ocet Sherry
2 ks Rajčata
50 g Řeřicha
2 polévková lžíce Sherry brandy
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
250 ml Vývar drůbeží
4 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 903kJ
3% Sacharidy 10 g
11% Tuky 8 g
16% Sodík 314 mg
22% Bílkoviny 12 g

Ztracená vejce v aspiku postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme jeden litr vody a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.

2

Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.

3

Pak vejce vyndáme z vody.

4

Do hrnku vlijeme 250 ml vody a do ní vložíme 4 plátky želatiny. Necháme je nabobtnat.

5

Do menšího hrnku vlijeme polovinu drůbežího vývaru a zahřejeme ho. Vložíme do něj nabobtnalou želatinu a počkáme, než se rozpustí. Přidáme zbytek vývaru, vlijeme 2 lžíce sherry a lžičku sherry octa. Do čtyř nádobek vypláchnutých studenou vodou vlijeme polovinu želatiny a necháme v chladničce ztuhnout na rosol. Vroucí vodou spaříme 2 rajčata, oloupeme z nich slupky a přepůlíme. Odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na kostičky. Přidáme ke každé nádobce s želatinou a dozdobíme lístky estragonu. Přidáme ztracená vejce, zalijeme zbytkem želatiny a necháme ztuhnout v chladničce. Vyklopíme a ozdobíme řeřichou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept