Ztracená vejce v aspiku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ztracená vejce v aspiku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51405 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Estragon |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Ocet Sherry |
2 ks | Rajčata |
50 g | Řeřicha |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar drůbeží |
4 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 595,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Rajčata, Řeřicha, Vejce slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Ocet Sherry, Sherry brandy, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ztracená vejce v aspiku postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme jeden litr vody a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen. |
2 | Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně. |
3 | Pak vejce vyndáme z vody. |
4 | Do hrnku vlijeme 250 ml vody a do ní vložíme 4 plátky želatiny. Necháme je nabobtnat. |
5 | Do menšího hrnku vlijeme polovinu drůbežího vývaru a zahřejeme ho. Vložíme do něj nabobtnalou želatinu a počkáme, než se rozpustí. Přidáme zbytek vývaru, vlijeme 2 lžíce sherry a lžičku sherry octa. Do čtyř nádobek vypláchnutých studenou vodou vlijeme polovinu želatiny a necháme v chladničce ztuhnout na rosol. Vroucí vodou spaříme 2 rajčata, oloupeme z nich slupky a přepůlíme. Odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na kostičky. Přidáme ke každé nádobce s želatinou a dozdobíme lístky estragonu. Přidáme ztracená vejce, zalijeme zbytkem želatiny a necháme ztuhnout v chladničce. Vyklopíme a ozdobíme řeřichou. |