Jednoduchý recept

Kudlásková polévka s křemenáči

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 51406
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

250 g Brambory
70 g Celer bulvový
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín celý
150 g Křemenáče
1 polévková lžíce Libeček
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Pažitka
70 g Petržel kořen
2 kávová lžička Sůl
1,4 l Voda pitná
Kudlásky
5 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 172 kcal
Kilojoule 721kJ
4% Sacharidy 16 g
67% Tuky 50 g
29% Sodík 571 mg
9% Bílkoviny 5 g

Kudlásková polévka s křemenáči postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme všechny potřebé ingredience. Očištěné a omyté křemenáči (kozák osikový) pokrájíme na plátky. Oloupané brambory pokrájíme na kostičky, oloupanou a omytou mrkev, petržel, kousek celeru a cibuli. Zeleninu kromě cibule nakrájíme na kostičky. Omyjeme nať libečku a pažitku. Pažitku pokrájíme nadrobno a odložíme do misky.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Pak ji zředíme postupně vlažnou vodou, stále mícháme, až dolijeme celkem 1.3 litru. Jíšku povaříme několik minut, přidáme brambory, zeleninu s cibulí, křemenáče, kmín, sůl, libeček a polévku vaříme 20 minut.

3

Připravíme těsto na kudlásky: do mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme malé vajíčko (nebo polovinu velkého vejce), lžíci vody, sůl a vymícháme polotuhé těsto, které dáme na pomoučený vál. Vytvoříme z něj tenký váleček o průměru přibližně 2 cm. Nakrájíme spalíčky dlouhé asi 3 cm, které vhodíme do polévky. Přidáme majoránku, kudlásky vaříme asi 2-3 minuty, polévku dosolíme podle chuti, přimícháme pažitku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept