Recept

Ztracená vejce servírovaná s krabím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51407
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Dolin - Vermouth
50 g Krabí maso mražené
10 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Šafrán
1 ks Šalotka
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 801kJ
2% Sacharidy 9 g
17% Tuky 13 g
10% Sodík 204 mg
20% Bílkoviny 11 g

Ztracená vejce servírovaná s krabím masem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.

2

Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.

3

Pak vejce vyndáme z vody a použijeme podle potřeby pro další kuchyňské předpisy.

4

Na pánvi si rozehřejeme máslo a vhodíme na něj nadrobno nasekanou šalotku. Přisypeme špetku šafránu, přilijeme lžíci vermutu a zakysanou smetanu. Vaříme zprudka, dokud směs nezhoustne, pak do ní přidáme na kousky nasekané krabí maso. Ještě prohřejeme a směs rozložíme na talíři dokola kolem zastřených vajec.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept