Recept

Ztracená vejce s vinnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51408
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
20 g Pažitka
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
125 ml Víno červené
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 850kJ
3% Sacharidy 11 g
15% Tuky 12 g
8% Sodík 157 mg
16% Bílkoviny 9 g

Ztracená vejce s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.

2

Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.

3

Pak vejce vyndáme z vody.

4

Na pánev vlijeme olej. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka a vhodíme na olej. Podusíme ji a pak k ní přihodíme nadrobno nasekanou šalotku. Přilijeme červené víno a vaříme, dokud se tekutina neodpaří na polovinu. Pak do omáčky zašleháme vychlazené máslo. Sundáme z plotny a osolíme.

5

Rozdělíme kolečka cibule na 4 talíře, přidáme ztracená vejce a přelijeme vinnou omáčkou. Posypeme jemně nasekanou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme s toastem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept