Ztracená vejce s vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ztracená vejce s vinnou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51408 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
20 g | Pažitka |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 251,3mg |
Draslík | 310,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Pažitka, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ztracená vejce s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen. |
2 | Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně. |
3 | Pak vejce vyndáme z vody. |
4 | Na pánev vlijeme olej. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka a vhodíme na olej. Podusíme ji a pak k ní přihodíme nadrobno nasekanou šalotku. Přilijeme červené víno a vaříme, dokud se tekutina neodpaří na polovinu. Pak do omáčky zašleháme vychlazené máslo. Sundáme z plotny a osolíme. |
5 | Rozdělíme kolečka cibule na 4 talíře, přidáme ztracená vejce a přelijeme vinnou omáčkou. Posypeme jemně nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme s toastem.