Celer dušený studený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer dušený studený
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5141 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer bulvový |
1 ks | Citrony |
0,3 l | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
5 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Citrony, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Celer dušený studený postup přípravy receptu:
1 | V troše vody uvaříme pepř a bobkový list. |
2 | Celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, dáme je do kastrolu (ne do kovového), přilijeme trochu oleje, citronovou šťávu a osolíme. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni a podléváme odvarem z koření a vývarem. Celer dusíme ne zcela doměkka. |
3 | Podáváme ke studené pečeni. |