Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51410

Ingredience

1 l Voda pitná
Těsto
4 polévková lžíce Krupice dětská
1 kávová lžička Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 59 kcal
Kilojoule 247kJ
1% Sacharidy 4 g
5% Tuky 4 g
7% Sodík 147 mg
4% Bílkoviny 2 g

Krupicové kudlásky postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme vejce se solí a rozšleháme ho vidličkou. Přisypeme krupici, přidáme lžíci vody, sůl, lžičku másla a vymícháme polotuhé těsto. Omyjeme petrželku, velmi drobně ji pokrájíme a přimícháme do těstíčka, které by mělo být polotuhé. V hrnci si přivedeme k varu 1 litr vody. Lžičkou vykrajujeme kudlásky, vkládáme je do vařící vody a vaříme je 3-5 minut podle velikosti.

2

Krupicové kudlásky podáváme jako přílohu k omáčkám nebo je použijeme jako vložku do polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept