Recept

Chodská jednoduchá kyselačka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51411

Ingredience

300 g Brambory
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
7 dl Voda pitná
Na ozdobu
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 ks Vejce slepičí
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 413kJ
4% Sacharidy 13 g
38% Tuky 29 g
22% Sodík 450 mg
14% Bílkoviny 8 g

Chodská jednoduchá kyselačka postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme je hrnce se 7 dl vody, solí, kmínem a vaříme je 15–17 minut doměkka.

2

Mezitím si v rendlíku ve 3 dl vody uvaříme 2 vejce natvrdo. Zchladíme je, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. V misce si vyšleháme v zakysané smetaně hladkou mouku, tak, abychom neměli žádné hrudky. Ke konci vaření přimícháme do polévky smetanu, za stálého míchání povaříme 1–2 minuty. Každou porci posypeme nakrájenými vajíčky, koprem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept