Majoránkový olej - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majoránkový olej
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51414 |
Kategorie: | Ochucený ocet a oleje, hořčice |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
100 g | Majoránka |
100 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 260,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Majoránka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Majoránkový olej postup přípravy receptu:
1 | Čerstvou majoránku rozdrtíme v hmoždíři nebo rozsekáme v mixéru, přilijeme panenský olej, zakápneme citronovou šťávou, osolíme mořskou solí, opepříme a důkladně rozmícháme. Necháme chvíli odležet, aby se vůně majoránky spojila s olejem. |
2 | Takto připravený olej používáme zejména k potírání ryb a drůbeže před grilováním a pečením. |