Recept

Houbová polévka s haluškami

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51415
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

200 g Brambory
1,6 l Bujón houbový
70 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
100 g Cibule
50 g Houby sušené
0,3 kávová lžička Kmín mletý
90 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
70 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
70 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
120 ml Voda pitná
120 g Žampiony čerstvé
Na halušky
50 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,493 kcal
Kilojoule 6 248kJ
28% Sacharidy 101 g
152% Tuky 114 g
16% Sodík 318 mg
44% Bílkoviny 25 g

Houbová polévka s haluškami postup přípravy receptu:

1

Sušené houby namočíme alespoň na půl hodiny do vody. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Petrželovou nať nasekáme najemno. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky (loupeme těsně před vložením do polévky).

2

Cibuli zpěníme na másle, vsypeme mouku a umícháme jíšku. Na závěr vmícháme papriku a zašleháme houbový bujón. Do vývaru vlijeme namočené houby i s vodou, přidáme žampiony a sůl a vaříme na mírném plameni. Po půl hodině přidáme zeleninu, brambory, sůl, koření a česnek. Vaříme, až jsou brambory měkké.

3

V mezičase připravíme z hrubé mouky, vejce a soli halušky. Uvaříme zvlášť, vkládáme do vroucí vody a okapané přidáme do uvařené polévky. Polévku podáváme ozdobenou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept