Zdravý recept

Rozmarýnová sůl

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51416

Ingredience

30 g Citronová kůra
30 g Pomerančová kůra
40 g Rozmarýn čerstvý
100 g Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 16 kcal
Kilojoule 67kJ
1% Sacharidy 3 g
1% Tuky 0 g
328% Sodík 7 g
1% Bílkoviny 0 g

Rozmarýnová sůl postup přípravy receptu:

1

Rozmarýn roztlučeme v hmoždíři nebo rozmixujeme, přisypeme mořskou sůl a promícháme. Citronovou a pomerančovou kůru nastrouháme velmi najemno, přimícháme k rozmarýnové soli, důkladně promícháme, až vznikne kašička. Tu rozprostřeme na skleněnou nebo kovovou podložku a necháme vyschnout. Sůl se v kašičce rozpustí, ale po vyschnutí zase ztvrdne. Usušenou ochucenou sůl rukama rozemneme nadrobno.

2

Používáme při grilování ryb, drůbeže, ale i do salátů z čerstvé zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept