Rozmarýnová sůl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rozmarýnová sůl
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51416 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
30 g | Citronová kůra |
30 g | Pomerančová kůra |
40 g | Rozmarýn čerstvý |
100 g | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 63,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Pomerančová kůra, Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rozmarýnová sůl postup přípravy receptu:
1 | Rozmarýn roztlučeme v hmoždíři nebo rozmixujeme, přisypeme mořskou sůl a promícháme. Citronovou a pomerančovou kůru nastrouháme velmi najemno, přimícháme k rozmarýnové soli, důkladně promícháme, až vznikne kašička. Tu rozprostřeme na skleněnou nebo kovovou podložku a necháme vyschnout. Sůl se v kašičce rozpustí, ale po vyschnutí zase ztvrdne. Usušenou ochucenou sůl rukama rozemneme nadrobno. |
2 | Používáme při grilování ryb, drůbeže, ale i do salátů z čerstvé zeleniny. |