Jednoduchý recept

Ryby pečené v soli

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51418

Ingredience

4 ks Bylinky čerstvé - svazek
30 g Citronová kůra
80 g Citrony
50 g Fenykl obecný
80 g Olej olivový extra panenský
1000 g Parmice
30 g Pomerančová kůra
3000 g Sůl mořská
1000 g Tuňák obecný
1 ks Vejce slepičí
40 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 879kJ
2% Sacharidy 7 g
28% Tuky 21 g
7378% Sodík 148 g
100% Bílkoviny 56 g

Ryby pečené v soli postup přípravy receptu:

1

Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, do tlamiček a břišních otvorů vložíme svazečky bylinek a plátky citronu, povrch potřeme olejem. Mořskou sůl promícháme se strouhanou pomerančovou a citronovou kůrou, rozšlehaným vejcem, mletým fenyklem, trochu navlhčíme, na plech nasypeme vrstvu silnou asi 1 centimetr, na sůl vyskládáme ryby a zasypeme zbytkem soli tak, že necháme hlavy a ocasní ploutve nezasypané. Plech s rybami vložíme do trouby a pečeme zhruba půl hodiny, záleží na velikosti ryb a tlouštce soli.

2

Plech vyjmeme, položíme na stůl a každý strávník rozbije solnou krustu a rybu si vyndá sám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept