Jednoduchý recept

Tuňákové karbanátky v rajčatové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51420
Kategorie: Maso

Ingredience

Karbanátky
20 g Citronová kůra
10 ml Citronová šťáva
40 g Olej olivový extra panenský
30 g Olej slunečnicový
50 g Oříšky piniové
2 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
10 g Skořice mletá
100 g Strouhanka
6 g Sůl mořská
50 g Sýr Parmezán
400 g Tuňák obecný
2 ks Vejce slepičí
Omáčka
4 stroužek Česnek
80 g Cibule
10 ml Ocet vinný červený
30 g Olej olivový extra panenský
2 g Oregano sušené
1 g Pepř černý mletý
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
6 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 408kJ
9% Sacharidy 31 g
47% Tuky 35 g
96% Sodík 2 g
67% Bílkoviny 38 g

Tuňákové karbanátky v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátečky, osmahneme v hrnci na oleji, přilijeme rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, přisypeme oregano, podusíme 15 minut a rozmixujeme. Podle chuti zakápneme vinným octem.

2

Maso z tuňáka bez kůže nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme najemno, parmezán nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme tuňáka, sůl, pepř, piniové oříšky, mletou skořici a smažíme, dokud se oříšky neosmahnou a tuňák nezezlátne.

3

Přendáme do mísy, přidáme strouhanku, strouhanou kůru, petrželku, parmezán, rozšlehaná vejce, zakápneme citronovou šťávou a vypracujeme tuňákové těsto. Tvarujeme malé kuličky, které smažíme na rozpáleném olivovém oleji dozlatova.

4

Omáčku rozdělíme na talíře a do ní naskládáme tuňákové karbanátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept