Tuňákové karbanátky v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákové karbanátky v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51420 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Karbanátky | |
---|---|
20 g | Citronová kůra |
10 ml | Citronová šťáva |
40 g | Olej olivový extra panenský |
30 g | Olej slunečnicový |
50 g | Oříšky piniové |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
10 g | Skořice mletá |
100 g | Strouhanka |
6 g | Sůl mořská |
50 g | Sýr Parmezán |
400 g | Tuňák obecný |
2 ks | Vejce slepičí |
Omáčka | |
4 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
10 ml | Ocet vinný červený |
30 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Oregano sušené |
1 g | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 169,2mg |
Draslík | 906,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,7mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Oříšky piniové, Skořice mletá, Strouhanka, Sýr Parmezán, Tuňák obecný, Vejce slepičí, Česnek, Cibule, Ocet vinný červený, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákové karbanátky v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátečky, osmahneme v hrnci na oleji, přilijeme rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, přisypeme oregano, podusíme 15 minut a rozmixujeme. Podle chuti zakápneme vinným octem. |
2 | Maso z tuňáka bez kůže nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme najemno, parmezán nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme tuňáka, sůl, pepř, piniové oříšky, mletou skořici a smažíme, dokud se oříšky neosmahnou a tuňák nezezlátne. |
3 | Přendáme do mísy, přidáme strouhanku, strouhanou kůru, petrželku, parmezán, rozšlehaná vejce, zakápneme citronovou šťávou a vypracujeme tuňákové těsto. Tvarujeme malé kuličky, které smažíme na rozpáleném olivovém oleji dozlatova. |
4 | Omáčku rozdělíme na talíře a do ní naskládáme tuňákové karbanátky. |