Tuňákové filety v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákové filety v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51422 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Ančovička - filety |
3 stroužek | Česnek |
25 g | Chilli paprička |
40 g | Kapary |
30 g | Olej olivový extra panenský |
10 g | Oregano sušené |
1 g | Pepř černý mletý |
900 g | Rajčata |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Skořice celá |
6 g | Sůl |
400 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Chilli paprička, Oregano sušené, Rajčata, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Skořice celá, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákové filety v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátečky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na tenké proužky. Do filetů uděláme ostrým nožem několik malých zářezů, do každého vložíme malou snítku rozmarýnu, plátek česneku a proužek chilli papričky. |
2 | V menším hrnci rozehřejeme olej, přisypeme zbytek česneku, rozmarýnu, chilli, přidáme kapary, pokrájené ančovičky, celou skořici, přisypeme oregano a osmahneme. Přidáme oboje rajčata, nakládaná i s nálevem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do omáčky zcela ponoříme tuňáka a dusíme velmi zvolna 20 až 25 minut. |
3 | Hrnec postavíme doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám. |