Jednoduchý recept

Tuňákové filety v rajčatové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51422
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Ančovička - filety
3 stroužek Česnek
25 g Chilli paprička
40 g Kapary
30 g Olej olivový extra panenský
10 g Oregano sušené
1 g Pepř černý mletý
900 g Rajčata
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
20 g Rozmarýn čerstvý
5 g Skořice celá
6 g Sůl
400 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 391kJ
6% Sacharidy 23 g
18% Tuky 14 g
40% Sodík 799 mg
58% Bílkoviny 33 g

Tuňákové filety v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátečky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na tenké proužky. Do filetů uděláme ostrým nožem několik malých zářezů, do každého vložíme malou snítku rozmarýnu, plátek česneku a proužek chilli papričky.

2

V menším hrnci rozehřejeme olej, přisypeme zbytek česneku, rozmarýnu, chilli, přidáme kapary, pokrájené ančovičky, celou skořici, přisypeme oregano a osmahneme. Přidáme oboje rajčata, nakládaná i s nálevem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do omáčky zcela ponoříme tuňáka a dusíme velmi zvolna 20 až 25 minut.

3

Hrnec postavíme doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept