Milsupen – polévka z kysaného mléka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milsupen – polévka z kysaného mléka
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51424 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 krajíc | Chléb samožitný |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko acidofilní |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 500,2mg |
---|---|
Cholesterol | 144,5mg |
Draslík | 35,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 81,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb samožitný, Máslo čerstvé, Mléko acidofilní, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Milsupen – polévka z kysaného mléka postup přípravy receptu:
1 | Plátky chleba nakrájíme na kostičky a v pánvi na másle je osmažíme dozlatova. V hrnci si přivedeme k varu 1 litr kysaného mléka. Poté hned přilijeme smetanu, ve které jsme si dohladka rozmíchali hladkou mouku, přidáme sůl, kmín a rozkvedlané vejce. Polévku stále mícháme, vaříme ji jen 1–2 minuty a pak ji odstavíme z plotny. |
2 | Do talířů rozdělíme chleba, přelijeme polévkou a podáváme. |