Bylinkové kapání - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové kapání
Bylinkové kapání
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51425 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Kerblík |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 680,8mg |
---|---|
Cholesterol | 62,2mg |
Draslík | 61,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové kapání postup přípravy receptu:
1 | V misce vyšleháme mléko s vejcem. Přidáme mouku, sůl, muškátový oříšek a pepř. Pažitku a kerblík omyjeme a velmi drobně pokrájíme. Bylinky přimícháme do těstíčka. Mělo by se lít. |
2 | Těstíčko lijeme do vroucích polévek a větší vidličkou v polévce kapání prošleháme, aby nevznikly větší kousky. Kapání vaříme asi 1-2 minuty. |