Špenátové knedlíčky s rajskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové knedlíčky s rajskou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51427 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Sýr Parmezán |
Na knedlíčky | |
---|---|
1 kg | Brambory |
300 g | Mouka polohrubá |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
200 g | Špenát listový čerstvý |
10 g | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Čedar |
3 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
40 g | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 185,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Parmezán, Brambory, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Smetana 16% (pochoutková), Šunka dušená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové knedlíčky s rajskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Ještě horké slijeme a rozmačkáme. Osolíme, zalijeme smetanou a vyšleháme do husté kaše, přidáme najemno nakrájenou šunku, strouhaný sýr, mouku a vejce. Špenátové listy spaříme vroucí vodou a nasekáme najemno, přidáme do mísy k surovinám a uhněteme tuhé těsto. Z těsta vykrajujeme lžící kousky, ze kterých vytvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu a vhazujeme do vroucí osolené vody. Vaříme na mírném ohni asi 6 minut. Vyjmeme děravou naběračkou a necháme okapat. |
2 | Na másle zpěníme cibuli, přidáme prolisovaný česnek a konzervovaná rajčata. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme 20 minut dusit na mírném ohni. Přidáme cukr a krátce povaříme, aby se rozpustil. Knedlíčky podáváme zalité hotovou omáčkou a posypané strouhaným parmezánem. |