Recept

Špenátové knedlíčky s rajskou omáčkou

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51427
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

50 g Sýr Parmezán
Na knedlíčky
1 kg Brambory
300 g Mouka polohrubá
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
200 g Špenát listový čerstvý
10 g Sůl
150 g Šunka dušená
100 g Sýr Čedar
3 ks Vejce slepičí
Na omáčku
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
40 g Cukr krupice
50 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
8 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 655kJ
21% Sacharidy 76 g
35% Tuky 26 g
84% Sodík 2 g
51% Bílkoviny 29 g

Špenátové knedlíčky s rajskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Ještě horké slijeme a rozmačkáme. Osolíme, zalijeme smetanou a vyšleháme do husté kaše, přidáme najemno nakrájenou šunku, strouhaný sýr, mouku a vejce. Špenátové listy spaříme vroucí vodou a nasekáme najemno, přidáme do mísy k surovinám a uhněteme tuhé těsto. Z těsta vykrajujeme lžící kousky, ze kterých vytvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu a vhazujeme do vroucí osolené vody. Vaříme na mírném ohni asi 6 minut. Vyjmeme děravou naběračkou a necháme okapat.

2

Na másle zpěníme cibuli, přidáme prolisovaný česnek a konzervovaná rajčata. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme 20 minut dusit na mírném ohni. Přidáme cukr a krátce povaříme, aby se rozpustil. Knedlíčky podáváme zalité hotovou omáčkou a posypané strouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept