Jednoduchý recept

Dušené hovězí na pepři

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 380 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 360 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51429

Ingredience

2 ks Bobkový list
2500 g Hovězí kližka
60 g Pepř černý mletý
30 g Rozmarýn čerstvý
40 g Sůl mořská
1500 ml Víno červené
20 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 142kJ
4% Sacharidy 14 g
21% Tuky 15 g
79% Sodík 2 g
98% Bílkoviny 55 g

Dušené hovězí na pepři postup přípravy receptu:

1

Maso odřízneme od kosti a nakrájíme na silnější plátky. Na dno hrnce položíme maso v jedné vrstvě, poklademe několika stroužky celého česneku, posypeme lžící mletého pepře, osolíme mořskou solí, přiložíme dvě snítky rozmarýnu a zakryjeme druhou vrstvou masa. Takto pokračujeme, až spotřebujeme všechny suroviny. Zalijeme ovocným červeným vínem, nejlepší je víno chianti. Je-li potřeba, přilijeme vodu. Maso musí být úplně ponořené. Přidáme dva bobkové listy, přiložíme kost, od které jsme maso odřízli, hrnec dobře utěsníme alobalem, vložíme do trouby a velmi zvolna dusíme zhruba 6 hodin.

2

Hrnec vyndáme z trouby, vyndáme kost, bobkové listy, rozmarýn, sebereme tuk z hladiny a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept