Omelety z odpalovaného těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omelety z odpalovaného těsta
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5143 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 307,3mg |
Draslík | 77,9mg |
Vláknina | 48,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omelety z odpalovaného těsta postup přípravy receptu:
1 | Z mléka, cukru a mouky uvaříme za stálého míchání kaši. Do polovychladlé vmícháme postupně žloutky a lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků se zrnkem soli. |
2 | Omeletu pečeme v troubě a po upečení na jedné straně ji překlopíme na druhou pomaštěnou pánev a dopečeme. |
3 | Podáváme s ovocným salátem. |