Zapečené krupicové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené krupicové řezy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51431 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
3 g | Muškátový oříšek |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Pšeničná krupice |
8 g | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 306,5mg |
Draslík | 125,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené krupicové řezy postup přípravy receptu:
1 | Mléko, 100 g másla, sůl, pepř a muškátový oříšek přivedeme k varu. Za stálého míchání přisypáváme krupici a mícháme asi 10 minut, až vnikne hustá kaše. Odstavíme a do mírně vychladlé kaše vmícháme polovinu strouhaného sýra a ušlehaná vejce. Směs rozetřeme do máslem vymazaného pekáče, posypeme druhou polovinou sýra a poklademe plátky zbývajícího másla.Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. |