Pivní chlebovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní chlebovka
Pivní chlebovka
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 21 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51432 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Chléb konzumní |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 42,3mg |
Draslík | 4,7mg |
Vláknina | 221,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Sádlo škvařené, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní chlebovka postup přípravy receptu:
1 | Starší chleba (400 g) nakrájíme na kostičky. Polovinu dáme do hrnce a zalijeme 1 litrem piva. Mezitím druhou polovinu pokrájeného chleba osmažíme v pánvi na sádle dozlatova. |
2 | Namočený chleba přivedeme k varu a pomalu vaříme 20 minut. Potom polévku rozmixujeme, dochutíme cukrem, zázvorem a jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Do polévky přilijeme smetanu, znovu ji přivedeme k varu a poté hned odstavíme z plotny. |
3 | Osmažený chleba rozdělíme do talířů, přelijeme pivní polévkou a podáváme. |