Sladká polévka z podmáslí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladká polévka z podmáslí
Sladká polévka z podmáslí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51433 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 krajíc | Chléb konzumní |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Hrozinky |
1,5 l | Mléko - podmáslí |
3 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 137,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mléko - podmáslí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladká polévka z podmáslí postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme hrozinky a necháme je v sítu okapat. Vlašské ořechy pokrájíme na menší kousky. |
2 | Do hrnce s podmáslím vložíme nadrobno pokrájený chleba, necháme ho namočený asi 30 minut. Potom podmáslí i s chlebem a 2 špetkami soli krátce povaříme, až se chleba rozvaří. Směs rozšleháme ručním tyčovým mixerem. Přidáme cukr, hrozinky, ořechy, promícháme, případně polévku přihřejeme a podáváme. |