Hovězí žemlovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí žemlovka
Hovězí žemlovka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51434 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 špetka | Muškátový květ |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 280,8mg |
Draslík | 191,0mg |
Vláknina | 176,4mg |
Vitamín A | 325,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí žemlovka postup přípravy receptu:
1 | Dvě žemle nakrájíme na kostičky a v pánvi na rozpáleném másle je osmažíme dozlatova. Petrželku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. 2 tvrdé žemle nastrouháme a strouhanku v misce utřeme s máslem. Dáme ji do hrnce, zalijeme hovězí vývarem (5 dl) a polévku přivedeme k varu. |
2 | Pomalu vaříme asi 10 minut. V 5 dl studeného hovězího vývaru rozšleháme žloutky a přilijeme je do vařící polévky. Promícháme, přidáme muškátový květ, pepř a polévku dochutíme solí. Na talíře rozdělíme osmažené žemle, přelijeme polévkou, ozdobíme petrželkou a podáváme. |