Zdravý recept

Sterilované kedlubny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51436

Ingredience

1 kg Kedlubna
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
20 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 35 kcal
Kilojoule 147kJ
2% Sacharidy 8 g
0% Tuky 0 g
53% Sodík 1 g
2% Bílkoviny 1 g

Sterilované kedlubny postup přípravy receptu:

1

Čerstvé kedlubny oloupeme, důkladně omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Vložíme do vody okyselené octem a cca 5 minut povaříme. Poté vyjmeme, necháme okapat a po vychladnutí rozdělíme do sklenic.

2

Sůl rozmícháme ve vodě, převaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme kedlubny a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci znovu zopakujeme. Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.

Poznámka

Čas vaření je pouze čistý čas na převaření a sterilizaci - tu opakujeme po dvou dnech.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept