Sterilované kedlubny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilované kedlubny
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 51436 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Kedlubna |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
20 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 239,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sterilované kedlubny postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé kedlubny oloupeme, důkladně omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Vložíme do vody okyselené octem a cca 5 minut povaříme. Poté vyjmeme, necháme okapat a po vychladnutí rozdělíme do sklenic. |
2 | Sůl rozmícháme ve vodě, převaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme kedlubny a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci znovu zopakujeme. Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti. |
Poznámka
Čas vaření je pouze čistý čas na převaření a sterilizaci - tu opakujeme po dvou dnech.