Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51440

Ingredience

80 g Brambory
20 g Krupice dětská
40 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 629kJ
2% Sacharidy 6 g
16% Tuky 12 g
8% Sodík 159 mg
9% Bílkoviny 5 g

Svítek ze zemčat postup přípravy receptu:

1

Zemčata (brambory) oloupeme, omyje, pokrájíme na čtvrtky, dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme se solí doměkka. Vaříme asi 15 minut doměkka.

2

Mezitím v misce utřeme máslo se solí, pepřem a 2 žloutky. Omytou pažitku a petrželku drobně pokrájíme a přimícháme do utřeného másla. Uvařená zemčata scedíme prolisujeme a přidáme do misky k máslu, přisypeme dětskou krupici a vše dobře promícháme. Ze 2 vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do směsi.

3

Ve větší pánvi rozpálíme olej, na který rozetřeme svítek a usmažíme z každé strany dozlatova. Svítek necháme vychladnout, až potom ho nakrájíme na kostičky nebo proužky.

Poznámka

Svítek ze zemčat dáváme do zeleninových a masových polévek místo nudlí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept