Čerstvý kopr naložený v octě a oleji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvý kopr naložený v octě a oleji
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 51441 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
400 g | Kopr čerstvý |
6 dl | Ocet kvasný lihový |
0,5 dl | Olej stolní |
30 g | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 4,7mg |
Draslík | 492,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvý kopr naložený v octě a oleji postup přípravy receptu:
1 | Mladý, čerstvý kopr očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Poté rozdělíme do skleniček. |
2 | Ve vodě rozmícháme ocet a sůl, převaříme a necháme vychladnout. Nálevem kopr zalijeme, necháme chvíli odpočinout a na povrch přilijeme olej. Sklenice převážeme celofánem a uchováme v temné a studené místnosti. |