Moravská kuřecí pánev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravská kuřecí pánev
Moravská kuřecí pánev
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 51444 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
800 g | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
1,5 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 958,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 85,5mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Koření grilovací, Kuřecí prsa, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moravská kuřecí pánev postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. |
2 | Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme, potřeme prolisovaným česnekem, olejem, worcesterovou a sójovou omáčkou. Maso necháme alespoň hodinu v chladu odležet. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm z obou stran opečeme. Pak přisypeme nakrájenou cibuli, papriku a žampiony, vše zalijeme kečupem, přilijeme pivo s vodou, promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení směs v pánvi občas promícháme a v případě potřeby přiléváme vodu. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory. Čerstvé žampióny můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které před přípravou důkladně opláchneme studenou vodou.