Kuře pečené na černém pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené na černém pivě
Kuře pečené na černém pivě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 ks | Kuře |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,4 dl | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110,6mg |
---|---|
Cholesterol | 318,8mg |
Draslík | 807,7mg |
Vláknina | 52,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené na černém pivě postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme, okmínujeme a osolíme. |
2 | Do olejem vymazané zapékací mísy nalijeme vodu, vložíme do ní kuře a pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě. Když kuře začne zlátnout, podlijeme ho pivem. Během další doby pečení průběžně poléváme a pečeme, až je maso měkké. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.