Recept

Bramborové noky s gorgonzolou

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 51453

Ingredience

100 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Petržel - nať
6 g Sůl
Na noky
1,2 kg Brambory
300 g Mouka polohrubá
4 g Pepř černý mletý
50 ml Protlak rajčatový
20 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná
Na omáčku
3 g Muškátový oříšek
3 dl Smetana 16% (pochoutková)
250 g Sýr Gorgonzola

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 689 kcal
Kilojoule 2 882kJ
23% Sacharidy 81 g
22% Tuky 16 g
120% Sodík 2 g
53% Bílkoviny 30 g

Bramborové noky s gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme a ještě horké rozmačkáme, přidáme sůl(5 g), mouku, vejce, žloutky, protlak a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném vále utvoříme několik válečků o průměru 2 cm, z těch nožem odkrajujeme jednotlivé noky a vhazujeme do vroucí osolené vody. Vaříme 5 minut a zatím si připravíme omáčku. V rendlíku povaříme smetanu s muškátovým oříškem, vmícháme gorgonzolu a krátce povaříme. Noky vyjmeme děravou naběračkou, necháme okapat a podáváme polité sýrovou omáčkou, ozdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept