Bagetky osmažené s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bagetky osmažené s pestem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51458 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 g | Pesto |
2 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 65,8mg |
Draslík | 102,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 94,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Olej rostlinný, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pesto, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bagetky osmažené s pestem postup přípravy receptu:
1 | Bagetu nakrájíme na 8 plátků o tloušťce asi 0,5 centimetru. Krájíme ale tak, aby vždy dva plátky držely u sebe, tedy nebyly úplně překrojené a tvořily kapsu. Do kapsy vložíme lžičku pesta a omočíme kapsy v mléce. |
2 | V misce rozšleháme vejce, přidáme k němu 3 lžíce smetany a lžíci nastrouhaného parmezánu. Každou kapsu vložíme do směsi. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme na něj kapsičky a z obou stran je osmahneme. Hotové vkládáme do vývaru z drůbeže. |