Jednoduchý recept

Kuře dušené v rajčatech s vínem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51459
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Ančovička - filety
6 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
1500 g Kuře
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Olej olivový extra panenský
50 g Olivy černé
2 g Pepř černý mletý
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
15 g Rozmarýn čerstvý
8 g Sůl
400 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 866kJ
4% Sacharidy 16 g
54% Tuky 40 g
49% Sodík 974 mg
91% Bílkoviny 51 g

Kuře dušené v rajčatech s vínem postup přípravy receptu:

1

Větší kuře naporcujeme na menší díly, osolíme, opepříme a vložíme do větší mísy. Česnek prolisujeme, přisypeme ke kuřeti, přidáme snítku rozmarýnu, bobkové listy a zalijeme červeným vínem. Necháme uležet aspoň hodinu. V pekáči rozehřejeme olej, porce kuřete osušíme utěrkou, posypeme hladkou moukou, vložíme do pekáče a osmahneme ze všech stran. Porce z pekáčku vyndáme, do oleje masypeme pokrájené ančovičky, plátky vypeckovaných oliv, osmahneme, přilijeme rajčata i s nálevem, vrátíme do pekáče porce kuřete, zalijeme vinnou marinádou z mísy, pekáč zakryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme asi hodinu a půl.

2

Pekáček odkryjeme, sebereme tuk z hladiny, vyndáme bobkové listy, rozmarýn a vyhodíme. Porce kuřete upravíme na talíře a přelijeme šťávou z pekáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept