Kompot z rynglí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot z rynglí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5146 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
350 g | Cukr krupice |
2 kg | Ryngle |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 240kJ
30% Sacharidy 109 g
13% Tuky 10 g
14% Sodík 284 mg
0% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 140,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ryngle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kompot z rynglí postup přípravy receptu:
1 | Ryngle omyjeme, na minutku můžeme dát do vroucí vody a necháme okapat. Vložíme je do vymytých sklenic. |
2 | Z vody a cukru připravíme cukerný roztok. |
3 | Zalijeme jím připravené ryngle a sterilujeme při 85 stupních 20 minut. |